Followers

Wednesday, November 23, 2011

Umo 5 tahun masih tak pandai membaca

Hari ni baru masuk keje setelah dua hari  MC. Mentang-mentang la boss tak de, penyakit pun buat hal.

Saja nak buat survey kat sini, pada pendapat anda semua, normal tak kalau kanak-kanak lelaki yang berusia 5 tahun masih belum pandai membaca dan kurang fokus semasa belajar. Kalau belajar pun macam-macam aktiviti dia  buat. Contohnya menonggeng la, pandang sana sini dll. Memang budak lelaki macam tu ke? sape ada pengalaman silalah berkongsi ye. Ada yang kata dyslexia dan ada jugak yang berkata its normal for budak lelaki. Asyik pikir  nak main jek.

4 comments:

aanie said...

sy rasa xpe kot sb baru 5 thn...ajar slow2 ok kot....

mayangsayang said...

dyselexia - bkn ke mereka yg confuse dan selalu baca dan tulis terbalik...

Kunang-Kunang said...

Pada kak ani tak tau membaca tu biasa.

wan nurul hezrina said...

5 tahun awal sangat nak tgk.kena tunggu sikit masa.dia nak main lah2.cuba bagi seisi pembelajaran melalui permainan n banyak gambar2 mcm bermain jugak.